Dakschade

Heeft uw woning dakschade opgelopen door storm of andere vervelende omstandigheden en wilt u dit zo snel mogelijk laten herstellen? Hier vindt u alle informatie, zodat u er weer snel warm en beschermd bijzit.

Prijzen dakreparatie

De prijs voor een dakreparatie loopt in veel gevallen flink uiteen. De factoren die invloed hebben op de kosten zijn:

  • materiaal dakbedekking
  • type schade (water- en/of stormschade)
  • oppervlakte van de schade
  • in hoeverre de dakconstructie aangetast is

De verschillende factoren maken het lastig om u een totaal bedrag te presenteren voor het verhelpen van dakschade. Om uw toch een richting te geven kunt u rekening houden met onderstaande prijzen.

Kosten per m² (incl. btw en arbeidsuren)
Reparatie hellend dak
Dakreparatie met dakpannen€130 - €210
Dakreparatie met leien€320 - €420
Overzetdak€50 - €60
Reparatie plat dak
Dakreparatie met bitumen€260 - €285
Dakreparatie met EPDM€255 - €280

Heeft er bijvoorbeeld een hevige herfststorm over u dak geraasd waardoor 3 m² aan dakpannen van uw woning zijn afgewaaid, dan kunt u rekening houden met dat u voor een totaalprijs van rond de €500,- er weer beschut bij zit. Bent u benieuwd naar wat een dakreparatie in uw persoonlijke situatie exact kost? Dan raden wij u aan om gratis en vrijblijvend 6 offertes met elkaar te vergelijken. Na het invullen van het offerteformulier gaat de aanvraag naar 6 betrouwbare professionele bedrijven bij u in de regio. Vervolgens ontvangt u de offertes binnen 2 werkdagen. Op deze manier ziet u precies wat de werkzaamheden zijn en de daarbij behorende kosten. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% op uw dakreparatie besparen.

Dakreparatie

Dakschade is een vervelend probleem dat kan leiden tot schade aan uw vloer, meubilair en overige inboedel. Als uw dak door wat voor reden dan ook schade heeft opgelopen, dan is het van belang dat u zo snel mogelijk de dakreparatie laat uitvoeren. Het dak is namelijk één van de kwetsbare gedeelten van uw woning! Als uw dak eenmaal lekt zal dit na verloop van tijd de rest van uw huis aantasten, dus wees er snel bij om extra onvoorziene kosten te voorkomen.

Dakreparatie van een plat dak

Als uw platte dak reparatie nodig heeft, zijn er een aantal stappen die een dakwerker gaat ondernemen om uw dak weer waterdicht te maken:

  1. analyseren van het probleem
  2. lekkage opzoeken
  3. dak schoonmaken
  4. reparatie
  5. testen van waterdichtheid
  6. evt. garantie geven

Enkele stappen kunt u zelf uitvoeren om de kosten te drukken. Zo is het vinden van de oorsprong van de lekkage het meest tijdrovende werk voor de dakwerker. U bespaart dus geld omdat de klus minder tijd kost. Ook zal het dak vrij moeten zijn van vuil en water, zodat de reparatie goed kan verlopen. Wanneer u dit zelf doet, zal dit u enkele tientallen euro’s besparen op uw dakreparatie.

dakschade plat dak

Dakreparatie van een pannendak

De oorsprong van dakschade bij een hellend dak is in tegenstelling tot een plat dak snel te vinden. Het is mogelijk dat er bijvoorbeeld een scheur in de dakpan zit, of dat er enkele dakpannen missen door een hevige storm. Bij schade van een dakpan is het beter om direct de dakpan in zijn geheel te vervangen. De stappen die een dakwerker doorloopt zijn in principe dezelfde als die van het platte dak.

dakschade pannen dak

Totale renovatie

Wanneer de levensduur van uw dakbedekking is bereikt, en u momenteel dakschade heeft, raden wij u aan een nieuw dak te overwegen. Als de schade dermate groot is dan kan een totale renovatie namelijk voordeliger zijn. Ook wanneer het dak oud is en de constructie is aangetast kan de dakwerker aanbevelen om een nieuw dak te laten plaatsen, omdat reparatie op de lange termijn niet voldoende is. Het is verstandig om een dakwerker te laten kijken naar de situatie, zodat hij kan bekijken wat voor u de beste keus zal zijn. Het is een investering maar op deze manier zit u er weer jaren warm en beschermd bij.

Overzetdak als alternatief

Dakschade is vervelend, maar als u toch al van plan was om uw complete dak te vernieuwen is een overzetdak wellicht iets voor u. Een overzetdak wordt, zoals de naam al zegt, over uw huidige dakbedekking geplaatst. De voordelen van een overzetdak zijn dat het binnen 24 uur geplaatst wordt en dat het een goedkope manier is om uw dak een nieuwe uitstraling te geven. Als u dakpannen op uw dak heeft, is het helaas onmogelijk om voor dit alternatief te kiezen omdat de houten constructie niet op de harde dakpannen geschroefd kan worden. Meer informatie over dit handige dak leest u op de pagina overzetdaken.

overzetdak

Vergelijk offertes en bespaar veel geld

Wanneer u dakschade heeft wilt u dit zo snel mogelijk oplossen om uzelf en uw inboedel weer te beschermen. Wilt u de beste keuze maken en zoveel mogelijk geld besparen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk tot wel 6 lokale dakwerkers met elkaar. Op deze manier weet u zeker dat u de meest voordelige keuze maakt. U kunt tot wel 40% besparen op uw dakreparatie, zorg er dus voor dat u achteraf blij bent dat u niet te veel geld heeft uitgegeven aan de succesvolle reparatie.