Nieuw dak

Wilt u uw huis een prachtige nieuwe uitstraling geven? Renoveer dan u complete dak zodat u er weer jarenlang mooi, maar nog belangrijker, beschermd bij zit. Benieuwd naar de kosten voor een nieuw dak?

Prijzen voor een nieuw dak in 2018

Wanneer uw dak u velen jaren droog gehouden heeft, maar helaas zijn levensduur heeft bereikt, is het slim uw dak te vernieuwen. De prijzen voor een nieuw dak in 2018 zijn in het onderstaande schema weergegeven. Deze prijzen zijn per m² en inclusief:

  • btw;
  • montage;
  • en verwijderingskosten (oude dakbedekking).
Soort dakPrijs per m²Levensduur
Plat dak en gebogen dak
- Bitumen€40 - €6025 jaar
- EPDM€29 - €7550 jaar
- Groendak€40 - €7560 jaar
Hellend dak en gebogen dak
- Kunstleien€30 - €6525 jaar
- Bitumenleien€30 - €4025 jaar
- Natuurleien€55 - €19930 jaar
- Betonpannen€22 - €4130 jaar
- Overzetdak€50 - €6030 jaar
- Riet€90 - €9535 jaar
- Kleidakpannen€32 - €65100+ jaar
- Zink€65 - €110125 jaar

Wanneer u 30 tot 35 jaar geleden heeft gekozen voor betonnen dakpannen, en u nu van plan bent om uw dak te vernieuwen met bijvoorbeeld keramische dakpannen (kleidakpannen), begrijpen wij dat u druk op zoek bent naar een richtprijs. U kunt voor een rijtjeshuis met een gemiddeld dakoppervlakte van 100m² rekenen op een richtprijs van €5.500,-. Bent u benieuwd naar wat een nieuw dak voor uw huis exact gaat kosten? Dan raden wij u aan om gratis en vrijblijvend 6 offertes aan te vragen van betrouwbare dakwerkers bij u uit de buurt. U ontvangt dan binnen 2 dagen uw offertes. Wanneer u meerdere offertes met elkaar vergelijkt bespaart u tot wel 40% op uw totale kosten.

Nieuw dak bouwen

Over het algemeen bestaat een dak uit hellende, platte of gebogen delen. Het doel van een dak is om de onderliggende woning te beschermen tegen weersinvloeden zoals wind, sneeuw en hoge of lage temperaturen. Het bouwen van een nieuw dak is een zware klus, wat veel tijd kost. Dakwerkers doen er al snel enkele dagen tot enkele weken over om een dak volledig op te bouwen, hoelang de dakwerker bezig is, is afhankelijk van de afmeting van uw dak en de dakbedekking waarmee gewerkt wordt. Zo doet een dakwerker langer over een leien dak dan een pannendak. Een dakwerker kan u na inspectie, direct vertellen hoe lang het voor uw persoonlijke situatie gaat duren. Oudere daken, die weinig tot geen onderhoud hebben gehad, komen soms ook in aanmerking voor een volledig nieuwe houten balken constructie. Als de houten constructie is gaan rotten door bijvoorbeeld langdurige lekkage kan de dakwerker adviseren de houten balken te vervangen.

Schade aan pannendak

Keuzes verschillende daksoorten

Wanneer u ervoor heeft gekozen om uw dak volledig te vervangen, dan is het verstandig om alle voors en tegens naast elkaar te leggen per type dakbedekking. De meest voorkomende dakbedekking voor het hellende en geboden dak blijft de keramische dakpan. Deze dakpannen worden snel en relatief goedkoop geplaatst en hebben een lange levensduur. Voor het platte dak zijn bitumen de meest voorkomende bedekking. Wanneer u iets anders wilt kunt u altijd kijken welke mogelijkheden in dakbedekking u verder heeft.

Bespaartips bij het plaatsen van een nieuw dak

U bent van plan een nieuw dak te laten plaatsen, maar u weet niet zo goed waar u op moet letten? Wij hebben interessante bespaartips die zowel goed zijn voor het milieu als uw portemonnee.

Tot wel 30% besparing mogelijk door goede Isolatie

Wanneer u een nieuw dak overweegt is een hoogwaardige isolatie ten zeerste aan te bevelen. Laat u uw dak direct isoleren bij de plaatsing, dan bespaart u jaarlijks tot wel 30% op uw energiefactuur. Een niet geïsoleerd dak verliest namelijk 30% aan warmte. Niet alleen in de rest van de wereld, maar ook in België is de regering druk bezig om aan de milieu-eisen te voldoen. Omdat de Vlaamse regering aan deze normen wilt voldoen biedt zij verschillende premie’s aan voor dakrenovaties.

Premies & subsidies

Wanneer u kiest voor een nieuw dak, kunt u bij de Vlaamse regering enkele premies en subsidies aanvragen. De hoogte van deze premies zijn afhankelijk van uw woonplaats, inkomen en leeftijd.

Nieuw dak premies en subsidies

De premie loopt op tot wel 30% van uw totale gefactureerde kosten (met een maximum van €15.000,-). Wilt u weten welk bedrag u voor uw nieuwe dak kunt terugvragen? Dan verwijzen we u graag door naar de website premiezoeker. Zoals eerder vermeld kunt u ook een premie aanvragen voor het isoleren van uw nieuwe dak. Naast dat deze premie van de Vlaamse regering flink kan oplopen, krijgt u ook nog eens voordelen van uw energieleverancier. Kortom, informeer bij zowel uw lokale gemeente, als uw energiemaatschappij op welke subsidies en premies u aanspraak kunt maken tijdens het renoveren van uw dak.

Kwantumkorting

Wilt u een nieuw dak en woont u in een woning die aaneengeschakeld is aan andere woningen? Ga dan op onderzoek uit of uw buren ook toe zijn aan een nieuw dak. Ten eerste krijgt u fikse kortingen als er een groter oppervlak mag worden bedekt. Ten tweede is het simpelweg verstandiger om een aaneengesloten dak niet voor de helft te vervangen maar in zijn totaliteit. Wanneer alleen het dak boven uw woning wordt vervangen en het deel van uw buren niet, kan dit leiden tot lekkage omdat er zwakke plekken ontstaan tussen het nieuwe en het oude gedeelte.

Overzetdak

Bent u op zoek naar een nieuw dak dat snel en goedkoop geplaatst kan worden? Grote kans dat een overzetdak iets voor u is. De naam ‘overzetdak’ zegt al genoeg, het is een dak dat over uw huidige dakbedekking wordt geplaatst. Dit bespaart u enkele honderden euro’s, want u heeft geen kosten voor het verwijderen van uw oude dakbedekking. U komt in aanmerking voor dit type dak wanneer uw huidige dak is bekleed met roofing, leien of golfplaten. Dit type dak kan helaas niet op een pannendak worden geplaatst.

Vergelijk offertes voor veel prijsvoordeel

We raden u aan om altijd een expert te laten kijken naar de staat van uw dak. Daarbij heeft u de prijs van uw nieuwe dak gedeeltelijk zelf in de hand. Er zijn namelijk stappen die u kunt ondernemen om de prijs van uw nieuwe dak te beperken. Eén van deze stappen is het vergelijken van betrouwbare dakwerkers bij u in de buurt. Door gratis en vrijblijvend 6 offertes aan te vragen, ontvangt u binnen 2 werkdagen de prijzen van lokale professionele bedrijven. Door het vergelijken van de offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw nieuwe dak. Wanneer u bijvoorbeeld een richtprijs heeft berekend van €10.000,- kunnen de prijzen tot wel €4.000,- euro van elkaar verschillen. Dit scheelt u geen honderden maar duizenden euro’s.