Offerte dakwerken

Is uw dak toe aan renovatie? Dan doet u er goed aan om offertes aan te vragen om veel geld te besparen. Hoe kunt u offertes aanvragen, en waaruit bestaat de offerte? U leest het hier.

Offertes vergelijken is zo gepiept

Bent u op zoek naar de dakwerker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan biedt het vergelijken van offertes de uitkomst. Het is zonde om met de eerste de beste specialist in zee te gaan omdat u binnen nu en 5 minuten de eerste stap heeft kunnen zetten tot het besparen van enkele honderden euro’s op uw dakrenovatie. De prijzen tussen de diverse dakwerkers loopt enorm uiteen, terwijl ze praktisch hetzelfde bieden. Vraag om deze reden dan ook gratis en vrijblijvend offertes aan van betrouwbare lokale bedrijven.

Hoe vraag ik de dakwerken offertes aan?

Het aanvragen van offertes is erg gemakkelijk. Wanneer u uw postcode heeft ingevuld en op de button ‘GA’ heeft geklikt komt u bij het offerte-aanvraagformulier. Op dit formulier staan o.a. 5 taakomschrijvende vragen, de antwoorden op deze vragen zorgen ervoor dat de verschillende aanbieders een duidelijk beeld van uw situatie krijgen en u vervolgens een gerichte prijs kunnen aanbieden. Wanneer u het offerteformulier heeft verzonden ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van lokale dakwerkers binnen uw regio. Het is niet alleen makkelijk en snel geregeld, maar ook nog eens gratis en vrijblijvend waardoor u nergens aan vast zit. Vanaf dat de offertes in uw mailbox zitten kunt u overzichtelijk zien welke dakwerker voor u de beste deal heeft.

Offerte dakwerken vragen

Onderdelen van een offerte dakwerken

Als u offertes heeft aangevraagd heeft u de perfecte stap gezet om een flinke besparing te realiseren. Maar wat kunt u over 2 werkdagen verwachten? Waar bestaat een offerte van een dakwerker eigenlijk uit? En welke punten zijn belangrijk om tijdens het vergelijken op te letten? Een offerte heeft een aantal onderdelen die altijd terugkomen:

  • materiaalkosten (denk aan dakpannen, leien of bitumen)
  • arbeidskosten
  • demontage kosten
  • voorrijkosten
  • btw

Materiaalkosten

De materiaalkosten bestaan grotendeels uit de nieuwe dakbedekking. Dit kunnen bijvoorbeeld dakpannen, leien of riet zijn. Sommige soorten dakbedekking zijn lastig te monteren, waardoor het meer arbeidsuren vergt en dus de totaalprijs hoger uitvalt. Niet alleen de dakbedekking maar ook de huur van bijvoorbeeld een steiger en een pannenlift worden in de materiaalkosten meegenomen.

Arbeidskosten

Wanneer u uw dak laat renoveren raden wij u aan om dit door een specialist te laten doen. Een specialist waarborgt de kwaliteit van het dak en geeft vaak garanties, zodat u zeker weet dat u weer tientallen jaren beschermd bent. De uurtarieven van dakwerkers verschillen vaak enorm van elkaar. Het is dus verstandig om hier goed op te letten tijdens het vergelijken van de offertes. Een gemiddeld uurtarief voor een dakwerker is €35,-. We raden u overigens aan om een vast bedrag voor de klus af te spreken. Als er met uurtarieven wordt gewerkt, brengt dit het risico met zich mee dat het de snelheid uit het werk haalt. Maak hier dus goede afspraken over met uw dakwerker.

Demontagekosten

In eerste instantie moet de huidige dakbedekking van uw dak gehaald worden voordat er nieuwe dakbedekking op geplaatst kan worden. Dit wordt ook wel demontage genoemd, en dit brengt enkele arbeidsuren met zich mee. Een dakwerker hanteert voor demontage een uurtarief van €35,-. Met een groot dak van 150 m² is een dakwerker ongeveer 8 uur bezig, wat neerkomt op een richtprijs op van €280,-.

Voorrijkosten

Naast de arbeidskosten en het betreffende materiaal staan er ook voorrijkosten op de offerte. Omdat de aanvraag naar bedrijven in uw regio worden gestuurd, zijn deze kosten niet hoog. De kans is zelfs groot dat de dakwerkers helemaal geen voorrijkosten rekenen, dit heeft alles te maken met de sterke concurrentie in de branche.

Btw

Onderaan de offerte wordt het btw bedrag over de totale kosten gerekend. In geheel België geldt een btw percentage van 21%. Let dus goed op wat de prijs inclusief btw is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bespaartips voor uw dakrenovatie

Er bestaan veel mogelijkheden waarmee u de dakrenovatie kosten zo laag mogelijk kunt houden. We hebben de grootste bespaartip al genoemd, het vergelijken van offertes, maar er is meer:

  • zelf een steiger en pannenlift regelen
  • bij de gemeente nagaan of u aanspraak maakt op premie’s of subsidies
  • de dakwerker helpen door materiaal klaar te zetten voor de volgende dag (zoals dakpannen etc.)
  • zelf uw oude dakbedekking verwijderen bij een hellend dak
  • uw platte dak zelf schoonmaken

De bespaartips hebben met name invloed op de arbeidskosten van de dakwerker. Als u helpt, door bijvoorbeeld uw platte dak schoon te maken, scheelt dit de dakwerker arbeidsuren. Wanneer u dit goed van te voren afspreekt met de dakwerker kunnen deze tips u al snel enkele tientallen euro’s schelen.

Bespaar tot 40% op uw dakwerken klus

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw dakrenovatie? Vraag dan hier tot maximaal 6 offertes aan van professionele lokale dakwerkers. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Offertes aanvragen is zo gedaan, u vult uw postcode en de taakomschrijving in op het offerteformulier en ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen de offertes. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op uw dakwerken klus. Waarom zou u meer betalen als het ook goedkoper kan?

Offerte dakwerken besparen