Dakwerken prijzen

Bent u op zoek naar prijzen voor uw dakwerken klus? Dan bent u hier aan het juiste adres. U vindt hier de kosten voor het verhelpen van een daklekkage tot aan een totale renovatie van uw dak.

De dakwerken prijzen

Dakwerken bestaan uit verschillende werkzaamheden:

 • dakrenovatie
 • dakisolatie
 • dakonderhoud/reparatie
 • plaatsen van een dakkapel

Voor elk van bovenstaande werkzaamheden hanteren dakwerkers verschillende prijzen. Bij dakrenovatie en dakisolatie wordt de prijs voornamelijk per m² berekent, terwijl dakonderhoud vaak in abonnementsvorm wordt aangeboden. De prijs van het renoveren van uw dak varieert nogal. Dit komt omdat er veel soorten dakbedekkingen beschikbaar zijn. In onderstaande tabel staan de kosten van dakwerken per type werkzaamheid.

DakwerkenDakwerken prijzen Omschrijving
Dakrenovatie€30 - €110Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage)
Dakisolatie€13 - €70Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage)
Dakonderhoud/reparatie€80 - €140Abonnementskosten dakwerken (jaarlijkse totale kosten dakwerken)
Plaatsen dakkapel€3.000 - €3.750Gemiddeld dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage)

Wilt u bijvoorbeeld uw dak geheel laten renoveren en een dakkapel voor een ruimere slaapkamer laten bouwen? Dan is de prijs voor een rijtjeshuis met een gemiddeld dakoppervlak van 100 m² ongeveer €10.000,-. Bent u benieuwd naar wat de totale kosten van de dakwerken in uw persoonlijke situatie zijn? Dan raden wij u aan om offertes te vergelijken van verschillende dakwerkers bij u in de buurt. Dit doet u door uw postcode in te vullen, waarna u gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 6 dakwerkers ontvangt. Op deze manier kunt u tot 40% op uw dakwerken kosten besparen.

Werkzaamheden

In principe doet een dakwerker alle werkzaamheden die u maar kunt bedenken met betrekking tot het dak. U heeft net de prijzen voor deze werkzaamheden gezien, nu geven we specifiekere informatie over de werkzaamheden. Samengevat zijn dat de volgende werkzaamheden:

 • dakrenovatie
 • dakisolatie
 • dakonderhoud/reparatie
 • plaatsen van een dakkapel

Dakrenovatie

Dakrenovatie is noodzakelijk als:

 • het dak flink is beschadigd
 • als voorzorg als de levensduur van de dakbedekking is bereikt

In eerste instantie is het verstandig om tijdig een dakwerker uw dak te laten controleren. Als professional kan een dakwerker de situatie snel inschatten. Een dakwerker kan vervolgens adviseren om het dak plaatselijk te repareren of te laten renoveren. De kosten dakwerken van dakrenovatie bestaan uit arbeidskosten en materiaalkosten. De gemiddelde arbeidskosten zijn:

 • €20,- tot €50,- per m²

De gemiddelde kosten van dakbedekking zijn:

 • €5,- tot €25,- per m²

De materiaalkosten zijn afhankelijk van het soort dakbedekking dat u kiest.

Dakisolatie

Naast de renovatie werkzaamheden, isoleert een dakwerker ook daken. Een ongeïsoleerd dak is namelijk slecht voor het milieu en voor uw portemonnee. Wanneer u geen dakisolatie heeft is de kans aanwezig dat u nu tot wel €500,- te veel aan energiekosten besteed per jaar. De kosten voor het isoleren van kosten dakisolatieuw woning verschilt per type dak.
Het laten isoleren van een hellend dak kost gemiddeld:

 • €30,- tot €65,- per m²

Het laten isoleren van een plat dak kost gemiddeld:

 • €50,- tot €70,- per m²

 

Dakonderhoud en reparatie

Bevat uw dak veel aanslag of zitten er bijvoorbeeld scheurtjes in uw dakbedekking? Dan is het verstandig om uw dak te laten schoonmaken of te laten repareren door een specialist. Een dakwerker biedt vaak een abonnement aan voor dakonderhoud waarbij ze ieder jaar op een afgesproken datum uw dak komen controleren op schade en vuil. Vervolgens zullen de dakwerkers waar nodig kleine reparaties uitvoeren, of uw dak schoonmaken. De kosten voor een abonnement zijn €80,- tot €140,- per jaar. Kiest u voor een eenmalige grondige onderhoudsbeurt en dus niet voor een abonnement? Dan kost deze grondige onderhoudsbeurt u ongeveer €12,- tot €15,- per m². Deze prijs is inclusief:

 • het schoonmaken van uw dak;
 • het controleren van uw dakgoten;
 • uw dak wordt geïnspecteerd op waterdichtheid.kosten dakonderhoud

Plaatsen van een dakkapel

Een ander belangrijke taak van een dakwerker is het plaatsen van een dakkapel. Er wordt vaak voor een dakkapel gekozen vanwege de extra ruimte en het licht dat naar binnen straalt. De prijzen voor het laten plaatsen van een dakkapel variëren afhankelijk van de materiaalkeuze, het type en de gekozen extra’s.
Gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een:

 • houten dakkapel (1.50 meter hoog x 2.50 meter breed): €3.000,-
 • kunststof dakkapel (1.50 meter hoog x 2.50 meter breed): €3.750,-

kosten dakkapel

Bespaartip: Premies en subsidies

U kunt momenteel profiteren van vele premies en subsidies waardoor de dakwerken prijzen een stuk lager uitvallen. Een belangrijke pijler van de Vlaamse Regering is namelijk het milieu en een goed dak draagt daar zeker aan bij. Het is zonde van uw geld als u zich niet heeft verdiept in de mogelijke premies. Om de kosten van de dakwerken te beperken zijn de volgende premies opgesteld:

 • Vlaamse verbeteringspremie
 • Vlaamse renovatiepremie
 • premie voor dakisolatie
 • verlaagd btw tarief (6%)
 • premie voor groendaken

Wilt u meer informatie over de verschillende premies en subsidies voor dakwerken? Lees dan ons artikel over premies en subsidies.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw totale klus

Om ervoor te zorgen dat de dakwerken prijzen niet de pan uit rijzen doet u er goed aan om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wanneer u offertes met elkaar vergelijkt kunt u tot wel 40% op uw totale klus besparen. Offertes vergelijken is erg gemakkelijk. U geeft aan wat uw wensen zijn, vult uw postcode in en vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van dakwerkers in uw regio. De betrouwbare informatie die u ontvangt zorgt ervoor dat u een goed overzicht heeft van de kosten van de dakwerken. Zo weet u zeker dat u de voordeligste optie heeft en geniet u weer snel van een mooi dak, zonder dat u er te veel geld aan uit heeft gegeven.