Overzetdak

Bent u op zoek naar een nieuw dak maar houden de hoge afbraakkosten u tegen? Afbraakkosten zijn verleden tijd met het overzetdak. Lees snel verder voor de prijzen en meer informatie over de overzetdaken.

Prijzen overzetdaken

De prijs voor het plaatsen van een overzetdak wordt berekend per m². Er zijn drie verschillende stijlen beschikbaar, waarvan de m² prijzen gelijk aan elkaar zijn. Dit komt doordat elk type op eenzelfde manier geplaatst wordt en het materiaal ook hetzelfde is. Het enige verschil is de vorm en de kleur.

OverzetdakPrijs per m² (incl. plaatsing en btw)Levensduur
klassiek golvend€50 - €6030 jaar
spaans golvend€50 - €6030 jaar
industrieel€50 - €6030 jaar

Wanneer u een overzetdak laat plaatsen over uw huidige dakbedekking moet u rekening houden met een kostenplaatje van ongeveer €5.500,-. Dit is inclusief btw en de plaatsing. Bij dit rekenvoorbeeld zijn we uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis in België met een dakoppervlakte van 100 m² .
Bent u benieuwd naar wat de prijs is voor uw persoonlijke situatie? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend 6 offertes van verschillende lokale betrouwbare dakwerken-bedrijven. Het is makkelijk, snel en binnen een paar minuten is de aanvraag voor prijsinformatie de deur uit. Door het vergelijken van meerdere offertes kiest u voor de dakwerker met de beste prijs/kwaliteit verhouding. U kunt tot wel 40% besparen, wat het aanbrengen van een overzetdak een stuk voordeliger maakt. Op deze manier weet u zeker dat u de beste deal te pakken heeft.

Het overzetdak

overzetdak

Is uw dak voorzien van roofing, leien of golfplaten? Dan kunt u een overzetdak laten plaatsen. Als u dakpannen heeft, is het helaas niet mogelijk om een overzetdak te laten plaatsen omdat de dakwerker geen houten constructie op dakpannen kan monteren. Deze houten constructie wordt ter plaatse opgebouwd en op uw huidige dakbedekking gemonteerd. Vervolgens worden de panelen op de houten constructie geschroefd. Het overzetdak heeft een minimale hellingshoek nodig van 10 graden. Een voorbeeld van de constructie ziet u in bovenstaande afbeelding. Dit type dakbedekking wordt ook wel ‘dak over dak’ of ‘dak in 24 uur’ genoemd. De laatst genoemde benaming komt voort uit de snelle plaatsingsmogelijkheden.

De panelen

Overzetdaken bestaan uit stalen (lichtgewicht) dakpanelen die een standaard afmeting hebben van 114 cm breed en 39,7 cm hoog. Deze panelen hebben dezelfde uitstraling als traditionele dakpannen. De panelen krijgen een beschermende laag van zink en aluminium waardoor roestvorming niet mogelijk is. Daarnaast krijgen de panelen een polyester coating, hierdoor zijn ze beschermd tegen UV-straling en krijgen mos en algen niet makkelijk de kans om zich te hechten aan het paneel. Een overzetdak wordt zoals eerder beschreven op een nieuwe houtconstructie geschroefd welke geplaatst wordt bovenop uw huidige dakbedekking. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, zo kunt u kiezen uit:

 • klassiek golvend

Overzetdak golvend klassiek

 • spaans golvend

Overzetdak spaans golvend

 • industrieel

Overzetdak industrieel

Waarom? Daarom een overzetdak

Een overzet dak biedt u tal van voordelen. Naast dat een overzetdak financieel gezien erg aantrekkelijk is, zijn er meer interessante voordelen:

 • uiterlijk van een klassieke dakpan;
 • bestand tegen vorst, hitte en storm;
 • geen mosvorming;
 • lange levensduur;
 • geen afbraakproblemen of kosten;
 • snelle plaatsing (vaak binnen 24 uur);
 • extra warmte- en geluidswerende luchtlaag tussen het nieuwe en het oude dak;
 • lichtgewicht: +/- 6kg per vierkante meter, de dakconstructie hoeft niet verstevigd te worden.

Renovatiepremie voor het renoveren van uw dak

Als u uw dak renoveert is de kans zeer groot dat u verschillende premies en subsidies kunt aanvragen. Deze premies zijn afhankelijk van uw: inkomen, leeftijd en woonplaats. Er zijn drie verschillende premies en subsidies waar u aanspraak op kunt maken:

 • Vlaamse renovatiepremie
 • gemeentelijk bepaalde dakisolatie premie
 • belastingvermindering voor dakisolatie

In de praktijk kan er tot wel 30% van de totale gefactureerde kosten worden teruggevorderd (met een maximum van €15.000,-). Wilt u weten hoeveel premie u kunt krijgen? Kijk op premiezoeker om te zien op hoeveel premie u kans maakt.

Extra premie als u kiest voor goede isolatie

Niet alleen het vernieuwen van uw dakbedekking komt in aanmerking voor premies, ook kunt u premies krijgen voor het isoleren van uw dak. Deze premie kan oplopen tot een belastingvoordeel van 30% en daar bovenop ontvangt u in de meeste gevallen ook nog een premie per m² van uw energieleverancier.

Vraag nu uw offertes aan

Het plaatsen van een overzetdak is een vak apart. We helpen u graag op weg door u kosteloos en zonder verplichtingen maximaal 6 offertes aan te bieden van ervaren dakwerkers bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis, vergelijk ze lekker vanaf de bank en bespaar zo tot wel enkele honderden euro’s op uw overzetdak. Voor u het weet zit u er weer lekker beschut bij in uw woning.

Offerte overzetdaken