Gebogen dak

Gebogen daken geven een niet-alledaagse, verfrissende uitstraling aan uw woning en het straatbeeld. Wij geven u de richtprijs en de benodigde informatie voor uw toekomstige gebogen dak.

Dakbedekking prijzen

De richtprijzen van de verschillende dakbedekkingen die geschikt zijn voor een gebogen dak worden door dakwerkers vaak berekend per m². Naast de hoeveelheid m² heeft ook de vorm van het dak en het soort dakbedekking invloed op de prijs. In onderstaande schema wordt weergegeven welke prijs u kunt verwachten per m².

Soort dakbedekkingPrijs per m² (incl. btw en montage)Levensduur
Bitumenleien€30 - €4025 jaar
Kunstleien€30 - €6525 jaar
Bitumen€30 - €7525 jaar
Natuurleien€55 - €19930 jaar
Betonpannen€22 - €4130 jaar
Overzetdak€50 - €6030 jaar
Riet€90 - €9535 jaar
EPDM€29 - €7550 jaar
Groendak€40 - €7560 jaar
Kleidakpannen€32 - €65100+ jaar
Zink€65 - €110125 jaar

De mogelijkheden in dakbedekkingen voor gebogen daken zijn enorm. Het is soms lastig om goed in te schatten wat de totale prijs voor uw persoonlijke situatie wordt. Een gemiddeld rijtjeshuis in België heeft een dakoppervlakte van 100 m². Wanneer het volledige dak wordt bekleed met zink, gaat de richtprijs uitkomen op €9000,-. Uw huis zal vervolgens, mits goed onderhouden, minimaal 125 jaar beschermd zijn tegen lekkage en andere vervelende problemen. Bent u benieuwd wat het totale prijskaartje voor uw situatie gaat worden? Dan raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes met elkaar te vergelijken van betrouwbare bedrijven uit uw regio. Het enige wat u hoeft te doen is het formulier in te vullen dat binnen enkele minuten is gebeurd. Op deze manier krijgt u binnen 2 werkdagen een duidelijk overzicht over de te verwachten kosten, en heeft u er alles aan gedaan om de beste deal te krijgen. Makkelijker kan toch niet?

Gebogen daken

Gaat u een nieuwe woning bouwen en zoekt u iets originelers dan een hellend dak of een plat dak? Wellicht is een gebogen dak wel iets voor u. Een gebogen dak biedt u alle voordelen die een plat en hellend dak u ook bieden. Gebogen daken zien er modern uit terwijl het geen nieuwigheidje is van de laatste jaren. Eeuwen geleden werd deze stijl ook gebruikt bij de toenmalige bouwarchitectuur. Wel is het gebogen dak in een nieuw jasje gestoken en is het dus een echte “moderne klassieker”. Tot enkele tientallen jaren geleden werd deze bouwkunst vooral toegepast bij loodsen, industriegebouwen en serres, maar in de laatste jaren komt het steeds vaker voor in nieuwbouwprojecten.

gebogen dak met pannen

Constructie van gebogen daken

Gebogen daken worden ongeveer op eenzelfde manier opgebouwd als de welbekende hellende daken. Wel komt er bij dit type dak meer vakkundigheid kijken. De ingewikkelde constructie zit hem in de afwerking van de gevel en het waterdicht maken van het dak. Door de constante bolling van het dak is het waterdicht maken van het dak een secuur werk, wat tijd en concentratie vergt.

Mogelijke dakbedekkingen op een gebogen dak

Zoals u in bij de prijzen wellicht heeft opgemerkt, zijn er veel mogelijkheden voor het bedekken van uw gebogen dak. Zo heeft u de keuze uit dezelfde materialen als voor een hellend en plat dak, maar kunt u er ook voor kiezen om een rieten dak of een groendak te verkiezen boven de andere dakbedekkingen. Wilt u graag meer informatie over de verschillende dakbedekkingen die geschikt zijn voor het gebogen daken? Lees hier meer over de mogelijkheden in dakbedekkingen.

gebogen dak riet

Voordelen van een gebogen dak

Gebogen daken hebben naast dat ze er erg mooi uitzien ook unieke voordelen. Dankzij de speciale constructie van het gebogen dak wordt er meer ruimte gecreëerd binnenshuis. Dit is ideaal voor een eventuele kinderkamer, logeerkamer of grote badkamer. Een ander groot voordeel is, dat er voor iedereen wel iets wils is wat betreft de dakbedekking. Vrijwel elke dakbedekking die er bestaat kan geplaatst worden op uw gebogen dak. Kortom, de onderstaande punten zijn de meest interessante voordelen:

  • uniek en moderne uitstraling
  • veel ruimte binnenshuis
  • kan bedekt worden met veel materialen

gebogen daken kinderkamer

Is een gebogen dak wel toegestaan?

Gebogen daken hebben een unieke moderne uitstraling, waardoor het een niet alledaagse verschijning is. Nu kan dit voor u de doorslag geven om juist voor deze vorm te kiezen, maar de kans bestaat dat de gemeente het hier niet helemaal mee eens is. Juist omdat het niet alledaags is, kan het voorkomen dat de stedenbouwkundige vergunning geweigerd wordt of dat er eerst een langdurige wijzigingsprocedure moet worden opgestart om deze weigering te kunnen veranderen. Het is dus verstandig om even langs de gemeente te gaan om er zeker van te zijn dat een gebogen dak in uw gemeente geen probleem vormt.

Offertes aanvragen bespaart u geld

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een gebogen dak en wilt u gratis en geheel vrijblijvend 6 offertes met elkaar vergelijken? Wij selecteren de beste en meest betrouwbare dakwerkers in uw regio. Het enige wat u hoeft te doen is het offerteformulier invullen en binnen enkele minuten is het formulier de deur uit. Vervolgens krijgt u binnen 2 werkdagen van maximaal 6 betrouwbare dakwerkers bij u in de buurt de prijsinformatie voor uw persoonlijke situatie. Door het vergelijken van de verschillende offertes bespaart u tot wel 40% op de klus, wat voor een gemiddeld dak van 100 m² kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Waarom zou u meer betalen, als het ook voor minder kan?