Daken

Beschermd uw dak niet meer en is die toe aan vervanging of gaat u binnenkort een eigen huis bouwen? Lees snel verder voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden in daken.

Prijzen

De prijs voor het plaatsen van een dak hangt af van de afmeting van het dak, het materiaal van de bekleding en het type dak. Er zijn 3 verschillende soorten daken: platte, hellende en gebogen daken. In onderstaande schema ziet u in één oogopslag welke richtprijzen u kunt hanteren. De prijzen zijn inclusief btw en montage.

Soort dakPrijs per m²Levensduur
Plat dak en gebogen dak
- Bitumen€40 - €6025 jaar
- EPDM€29 - €7550 jaar
- Groendak€40 - €7560 jaar
Hellend dak en gebogen dak
- Kunstleien€30 - €6525 jaar
- Bitumenleien€30 - €4025 jaar
- Natuurleien€55 - €19930 jaar
- Betonpannen€22 - €4130 jaar
- Overzetdak€50 - €6030 jaar
- Riet€90 - €9535 jaar
- Kleidakpannen€32 - €65100+ jaar
- Zink€65 - €110125 jaar

De doorsnee woning in België heeft een dakoppervlakte van 150 vierkante meter. Laat u bijvoorbeeld een nieuw dak plaatsen met betonnen dakpannen dan komt er een kostenplaatje van gemiddeld €4.725,- uit. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor uw nieuwe dak? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Door het vergelijken van prijzen bespaart u tot wel honderden euro’s op uw dak.

Verschillende soorten daken

De soorten daken kunnen verdeeld worden in 3 verschillende categorieën:

  • hellende daken
  • platte daken
  • gebogen daken

Hellende daken

De hellende daken zijn de meest gekozen daken in België. Een dak is een hellend dak wanneer het een minimale hoek heeft van 15 graden. Vaak denkt men bij een hellend dak direct aan dakpannen, maar tegenwoordig heeft u de keuze uit vele soorten materialen. Zo heeft u naast dakpannen, ook de keuze uit stenen leien (uit België), kunstleien, riet en zink.

Hellend dak

Platte daken

Het bouwen van woningen en andere objecten met platte daken heeft met name in de tweede helft van de 20e eeuw een grote vlucht genomen. De term ‘plat dak’ klopt overigens niet, een echt plat dak is het namelijk niet. Een plat dak wordt altijd in een helling van 2 tot 5 graden gebouwd. Naast dat een plat dak voor een strakke look zorgt, gaan de materialen zoals bitumen en EPDM lang mee.

Plat dak

Gebogen daken

Gebogen daken zijn de laatste jaren snel in populariteit gestegen. Een gebogen dak heeft een moderne uitstraling en kent vele voordelen. Dankzij de constructie wordt er meer ruimte in het huis gecreëerd wat ideaal is voor uw slaapkamer, kantoor of wellicht de kinderkamer. Helaas is niet elke gemeente enthousiast over het gebogen dak, informeer daarom goed of deze optie voor u mogelijk is.

Gebogen dak

Op zoek naar iets anders?

Bent u op zoek naar een ander soort dak? Iets origineels en millieubewust, of iets wat snel geplaatst kan worden en niet te duur mag zijn? Verdiep u eens in de mogelijkheden van een groendak of een overzetdak.

Levensduur verhogen met een groendak

Tegenwoordig is een groendak een mogelijkheid voor praktisch iedereen. Een groendak verhoogt de levensduur van de dakbedekking, beschermt het dak tegen direct zonlicht en temperatuurschommelingen. Dit natuurlijke dak gaat vaak wel tot 3 keer langer mee dan gewone dakbekleding. Het is niet alleen goed voor de portemonnee maar het verbetert ook nog eens de biodiversiteit.

Groendak

Wilt u binnen 48 uur nieuwe dakbedekking?

Dan is een overzetdak iets voor u. Dit is niet alleen goedkoper maar dit dak wordt in de meeste gevallen ook nog eens binnen 24 uur geplaatst. Ook heeft u verder geen kosten aan de afbraak en verwijdering van uw oude dak, omdat het over uw huidige dak geplaatst wordt.

Vergelijk uw offertes

Wilt u een dak laten plaatsen door een dakwerker, dan adviseren wij u om eerst de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kunt u eenvoudig doen door meerdere offertes aan te vragen. Wanneer deze offertes zijn aangevraagd, ontvangt u binnen 2 werkdagen reactie van betrouwbare bedrijven bij u in de buurt. U gaat merken dat de prijsverschillen van daken onderling erg verschillen. Door het vergelijken van de 6 verschillende offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw dak.