Zinken dakbedekking

Zinken dakbedekking heeft een extreem lange levensduur en is makkelijk bewerkbaar. Bent u benieuwd of het zinken dak ook voor u een mogelijkheid is? Hier vindt u de informatie.

Prijs van zinken dakbedekking

Het laten plaatsen van zinken dakbedekking is altijd maatwerk. Daarom is het voor ons niet mogelijk om voor u een exacte kosten voorspelling te maken, elke opdracht is namelijk anders. Het is wel mogelijk om u een richtprijs te geven over de te verwachten kosten voor zinken dakbedekking per m².

MateriaalPrijs per m² (incl. btw en montage)Levensduur
Zinken dakbedekking€65 - €110125 jaar

Stel, u woont in een gemiddeld vrijstaand huis met een dakoppervlak van 120 m². Wanneer u hier zinken dakbedekking op laat plaatsen kunt u rekening houden met een totaal kostenplaatje van ongeveer €11.000,-. Wij bieden u graag de mogelijkheid om voor uw woning de exacte prijs in te kunnen zien. Waarschijnlijk wilt u een zinken dak met de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 6 professionele dakwerkers bij u in de regio. Vervolgens legt u deze offertes naast elkaar en kiest u de dakwerker met de beste deal. Wij raden u aan om offertes te vergelijken omdat het prijsverschil tussen diverse aanbieders kan oplopen tot wel 40%. Dit kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s, dit laat u toch niet liggen?

Zinken dakbedekking

Het zinken dak was rond de jaren 90 erg geliefd. Met name bij oude vrijstaande gebouwen was het zinken dak veel terug te zien vanaf die tijd. Vanaf het jaar 2000 is deze dakbedekking een tijdje ‘uit de mode’ geweest, maar door de hedendaagse trend om een strak uitzicht te creëren kent het zinken dak weer een terugkeer op het straatbeeld. Tientallen jaren geleden werd het zink als dakbedekking vooral bij oude gebouwen gebruikt, terwijl tegenwoordig dit materiaal juist op modern ogende gebouwen wordt toegepast. Zink als materiaal voor dakbedekking, is een duurzaam materiaal dat zelfs na 100 jaar nog in goede staat verkeerd. Naast dat zink gebruikt wordt als dakbedekking, is het ook veel terug te zien als materiaal voor dakgoten. Vraagt u zich af of het zinken dak ook op uw woning geplaatst kan worden? De kans is heel groot dat dit mogelijk is, zinken dakbedekking wordt namelijk op zowel hellende als platte daken geplaatst. Dit komt omdat het materiaal makkelijk bewerkbaar is en dus ideaal voor alledaagse maar ook niet-alledaagse dakvormen. Gebogen daken zijn dan ook geen enkel probleem voor zinken dakbedekking.

Zinken daken

De lange levensduur van een zinken dak

Alle voordelen van zinken dakbedekking worden in de volgende alinea genoemd, maar er springt er één bovenuit welke de zinken dakbedekking kenmerkt en onderscheid van andere dakbedekkingen: een zinken dak gaat namelijk al snel 125 jaar mee! Dit heeft te maken met dat de verschillende weersomstandigheden het materiaal juist sterker maken. Na verloop van tijd gaat een zinken dak verkleuren door invloed van neerslag, en vormt er een typerend patinalaagje: doordat het zinken dak reageert op zuurstof uit water of de lucht ontstaat er een oxidelaag die het zink geheel afsluit voor zuurstof. Doordat het zuurstof de zink niet meer kan bereiken kan er ook geen roest- of oxidevorming ontstaan. Kortom het patineert. Bovendien is het zinken dak erg duurzaam, maar behoort het ook tot de hogere prijsklasse. De extreem lange levensduur van het materiaal compenseert overigens wel de hogere prijs. In de 125 jaar dat het zinken dak mee gaat, is een dak bekleed met leien namelijk al 5 maal vervangen!

Zinken daken patinalaag

Voordelen van zinken dakbedekking

Zinken daken hebben niet alleen een lange levensduur van 125 jaar, maar kennen nog meer interessante voordelen:

  • onderhoudsvriendelijk
  • makkelijk bewerkbaar
  • biedt architectonische mogelijkheden
  • versterkt zichzelf door het ontstaan van een patinalaagje
  • natuurlijk materiaal en 100% recyclebaar

Tip: het enige nadeel is dat het materiaal van zichzelf niet geluidsisolerend is, er moet dus speciale isolatie gebruikt worden om dit probleem op te lossen. Een professionele dakwerker kan dit direct doen wanneer hij uw zinken dak plaatst.

Toch op zoek naar alledaagse dakbedekkingen?

Bent u er nog niet uit of zinken dakbedekking ook werkelijk iets voor u is? Overweeg dan de andere soorten dakbedekkingen. Als u bijvoorbeeld benieuwd bent naar de mogelijkheden van een plat dak, komt u al snel uit op bitumen of EPDM als dakbedekking. Heeft u een hellend dak, dan is er bijvoorbeeld het vertrouwde pannendak of het rustieke leien dak. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en uitstraling, het is dus een persoonlijke keuze. Bent u benieuwd naar alle beschikbare dakbedekkingen? Lees dan meer over de verschillende soorten dakbedekkingen en vindt gegarandeerd de dakbedekking die bij uw woning past.

Tot 40% prijsvoordeel door offertes te vergelijken

Wilt u zinken dakbedekking op uw dak laten plaatsen? Dan helpen wij u graag met het vinden van het beste dak tegen de scherpste prijs. Vergelijk eerst diverse aanbieders voordat u kiest en bespaar tot wel 40% op uw klus. Dit prijsverschil kan oplopen tot €4.000,-. Het vergelijken maken wij voor u erg gemakkelijk. Vul binnen enkele minuten het korte offerteformulier in, die vervolgens naar maximaal 6 professionele dakwerkers wordt gestuurd in uw omgeving. Kortom, laat het besparen beginnen en vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Voor u het weet staat uw zinken dak te pronken in de stralende zon.

Zinken dakbedekking offerte