EPDM dakbedekking

Wanneer uw platte dak toe is aan renovatie twijfelt u wellicht tussen bitumen en EPDM dakbedekking. Hier vindt u alle voordelen van EPDM.

Prijs van EPDM dakbedekking

Wanneer u op zoek bent naar de verschillende mogelijkheden om uw platte dak mee te laten bedekken, is de prijs een belangrijk element. In onderstaande schema vindt u de richtprijs van EPDM dakbedekking per m².

MateriaalPrijs per m² (incl. btw en montage)Levensduur
EPDM dakbedekking€29 - €7550 jaar

Wanneer u een dak met een oppervlakte van 50 m² laat bekleden met EPDM dakbedekking, komt dit uit op een totaal kostenplaatje van rond de €2.750,-. Deze prijs is inclusief plaatsing maar exclusief het verwijderen van uw huidige dakbedekking. Waarschijnlijk heeft u een andere hoeveelheid m² aan oppervlakte die bekleed moeten worden dan in het rekenvoorbeeld staat beschreven. Wilt u de exacte prijs weten van uw dakrenovatie? Binnen slechts 2 minuten vult u ons korte offerteformulier in en ontvangt u binnen 2 werkdagen de exacte prijzen van uw dakrenovatie. U krijgt offertes van niet 1, maar tot wel 6 specialisten bij u in de regio. Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u direct welke specialist de voordeligste tarieven biedt. Op deze manier bespaart u tot wel honderden euro’s. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

EPDM dakbedekking

EPDM is de afkorting van Ethyleen Propyleen Di Monomeer. Dit komt erop neer dat EPDM dakbedekking is gemaakt van synthetisch rubber. EPDM is opzichzelf niet direct uniek maar door het toevoegen van stoffen zoals roet en zwavel krijgt EPDM de unieke eigenschappen zoals elasticiteit en duurzaamheid. EPDM wordt gelijmd in plaats van verwarmd door een een brander. Tegenwoordig wordt EPDM steeds vaker toegepast, terwijl 10 jaar geleden de meeste mensen er nog nooit van hadden gehoord.

EPDM lijmen

Voordelen van EPDM

Ten opzichte van de vertrouwde bitumen dakbedekking heeft EPDM meer voordelen, waardoor we EPDM boven de bitumen variant aanbevelen als dakbedekking voor platte daken:

  • hoge elasticiteit (tot 400%)
  • blijvend elastisch tussen de -35°C en de +120°C
  • ongevoelig voor UV-straling en ozon
  • wortelvast en rotbestendig
  • zeer lange levensduur (50 jaar)
  • goede bestendigheid tegen vele zuren en zouten zoals zure regen

Perfecte ondergrond voor een groendak

Zoals eerder beschreven is EPDM elastisch, sterk en wortelvast. Ideaal als ondergrond van wellicht uw toekomstige groendak. Het is namelijk mogelijk een prachtige tuin te plaatsen op uw dak om in te tuinieren. Wanneer u kiest voor een groendak bovenop uw EPDM dakbedekking, dan brengt dit de volgende voordelen met zich mee:

  • verlenging van de levensduur
  • extra bescherming tegen regen, hagel en wind
  • verkleining temperatuurschommelingen

Waar u echter wel op moet letten, is het extra gewicht dat het groendak teweeg zal brengen. Laat een specialist kijken of uw dak geschikt is om een groendak te kunnen dragen. Ook zal er een goed water afvoersysteem aanwezig moeten zijn om al het extra water af te voeren.

EPDM groendak

Liever bitumen als dakbedekking?

Er zijn 2 verschillende materialen waar u uw platte dak mee kunt laten bedekken. Over EPDM dakbedekking hebben we het nu gehad, het andere materiaal is bitumen. De bitumen dakbedekking is de meest voorkomende en gekozen dakbedekking voor platte daken in België. In tegenstelling tot EPDM wordt er bij de bitumen variant een gasbrander gebruikt om het materiaal te laten hechten aan het dak. Ook zijn bitumen goedkoper in aanschaf, maar dit weegt niet op tegen de levensduur van EPDM. Kortom het is een vertrouwde manier voor het beschermen van uw dak, maar niet de beste manier.

Bitumen

Besparen op uw dakwerken? Vergelijk offertes

Heeft EPDM dakbedekking voor u de beslissende voordelen en bent u benieuwd naar wat de totale kosten voor uw persoonlijke situatie zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van lokale betrouwbare bedrijven bij u in de regio. Het invullen van het offerteformulier is binnen enkele minuten gedaan. Een zeer makkelijke manier om veel geld te besparen op uw dakrenovatie. Het is namelijk zo dat u door het vergelijken van offertes tot wel 40% kunt besparen op de totale kosten van uw dakrenovatie. U wilt toch niet méér geld besteden dan dat nodig is?