Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is zeer geschikt om uw dak waterdicht te maken. Benieuwd naar de prijzen en soorten van bitumen dakbedekking? Lees dan snel verder.

Prijzen van bitumen dakbedekking

Bij het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking rijst meestal de vraag: wat zal dit gaan kosten? De prijs voor het laten plaatsen van bitumen dakbedekking is afhankelijk van de hoeveelheid m² die gelegd moet worden. In onderstaande schema vindt u de prijs voor het laten plaatsen van bitumen dakbedekking.

MateriaalPrijs per m² (incl. btw en montage)Levensduur
Bitumen dakbedekking€40 - €6025 jaar

Wanneer we een plat dak nemen met een dakoppervlakte van 50 m² zal dit gemiddeld een totaalprijs opleveren van €2.500,-. Vraagt u zichzelf nu af wat de kosten zijn van uw nieuwe dak? Dan raden wij u aan om verschillende dakwerkers met elkaar te vergelijken om uiteindelijk de beste deal te pakken. Wij bieden u de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van betrouwbare dakwerkers bij u in de buurt. Dit is binnen enkele minuten gebeurd. Vul het offertefomulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van diverse aanbieders. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op het laten plaatsen van uw bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel roofing genoemd, is de meest voorkomende bedekking voor platte daken in België. Dit type dakbedekking kan overigens ook geplaatst worden op daken met een lichte helling. Bitumen worden gewonnen uit aardolie, en dit is nooit anders geweest zoals wel eens wordt beweerd. Het is een fabel dat bitumen sporen van teer bevat, teer wordt namelijk gewonnen uit houtskool. Bitumen zijn al decenia lang een vertrouwd materiaal om het dak mee te bedekken. Mits de juiste manier van plaatsing, gaat deze dakbedekking gemiddeld 25 jaar lang mee. Een kanttekening hierbij is wel dat dankzij nieuwe ontwikkelingen de levensduur van bitumen dakbedekking kan oplopen tot maximaal 35 jaar. Bitumen wordt op 2 verschillende manieren bewerkt, de APP bewerking en de SBS bewerking. Het is niet het geval dat het één vaker wordt gekozen dan het ander. Ook is het prijsverschil minimaal, de keuze kunt u dus het beste maken door de verschillende voordelen tegen elkaar af te wegen.

bitumen plat dak

APP

De afkorting APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Wanneer uw bitumen dakbedekking met APP is bewerkt betekent dit dat bitumen zijn verwerkt met een elastische kunststof. Dit maakt dat bitumen soepel blijft bij temperatuurverschillen. Ook is APP beter bestand tegen zon en UV-stralen dan de SBS variant.

SBS

De afkorting SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Bitumen bewerkt met SBS zijn net als APP elastisch. Wel heeft SBS een sterkere hechting waardoor de kans op lekkage minimaal is. Een nadeel is dat SBS bij blootstelling aan veel UV-straling poreus wordt. Wanneer u kiest voor SBS bitumen, raden wij aan om een laag grind op uw dak te laten aanbrengen om uw dak te beschermen tegen de stralingen. Zo kunt u ook met SBS de levensduur van 25 jaar behalen.

Bitumen met grind

Hoe wordt bitumen dakbedekking geplaatst?

De meest voorkomende dikte van bitumen is 4mm. De dakwerker neemt rollen bitumen mee, rolt ze in stroken uit over het dak en snijdt ze vervolgens op maat. Wanneer het volledige dak is bedekt met stroken bitumen worden de stroken 1 voor 1 netjes terug gerold. Tijdens het opnieuw uitrollen van de op maat gesneden stroken worden de stroken verhit door een gasbrander. Dit zorgt ervoor dat de bitumen goed hechten aan het dak. Het gebruik van een brander vergt wel enige voorzichtigheid, want op een werkelijke brand zit u niet te wachten. Tegenwoordig bestaat er ook zelfklevende bitumen dakbedekking, maar deze vorm raden wij niet aan. Vele professionals hebben gemeld dat deze methode minder waterdicht is dan de oude vertrouwde methode met de brander.

Het alternatief: EPDM

Het vertrouwde bitumen dak kent ook een opkomende vervanger. Buiten Europa is de dakbedekking genaamd EPDM al langer een begrip. In de komende jaren zal deze dakbedekking ook in België steeds populairder worden. Het wordt steeds populairder, omdat EPDM simpelweg een groot aantal positieve punten heeft in tegenstelling tot de bitumen variant:

  • zeer elastisch
  • bijzonder milieuvriendelijk
  • lange levensduur van 50 jaar
  • geen gasbrander nodig

Mede door de lange levensduur en de duurzaamheid raden wij u aan om EPDM te verkiezen boven bitumen dakbedekking. Op de langere termijn is het een goede investering.

Bespaar tot 40% op uw bitumen dak

Wanneer u nieuwe dakbedekking wilt laten plaatsen, is het belangrijk om de verschillende soorten dakbedekkingen met elkaar te vergelijken. Nadat u een keuze heeft gemaakt in het type dakbedekking raden wij u aan om vervolgens verschillende dakwerkers met elkaar te vergelijken om uiteindelijk de beste deal te verkrijgen. Wij bieden u de mogelijkheid om tot enkele honderden euro’s te besparen op uw bitumen dakbedekking klus. Door het invullen van het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van betrouwbare dakdekkers bij u in de regio. Het aanvragen van de offertes is gratis en volledig vrijblijvend. Door het vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw dakwerken, en weet u zeker dat u er alles aan heeft gedaan om de beste deal te bemachtigen.

Offertes aanvragen